NYHEDER

Jagten på Glæden – og det bedste talentliv

 

Projektet sætter glæden i talentlivet på dagsordenen. Det handler om at skabe viden og inspiration til at huske at tænke glæden med, når hverdagen både på og udenfor banen skal tilrettelægges.

 

Motivationen for projektet ligger i den stigende professionalisering og ’seriøsitet’, der ligger i udviklingen af talentsporten. For hvordan trives den helt fundamentale glæde ved sporten og sportslivet under de mere krævende rammer? Er det stadig et godt liv målt på glæden?

Ambitionen er at sætte kvaliteten af talentlivet på dagsordenen.  Og vejen til ny viden og inspiration går gennem analyser og sammenligninger af talentmiljøer for at finde frem til anbefalinger til de unge, deres trænere og deres forældre. Hvordan passer vi bedst på glæden?

Projektet bygger på en udviklet ’hjertemodel’ og testmetode af glæden – med en opdeling i fire hovedtyper og kilder til glæden.

Der er samlet viden ind gennem interviews og observationer i fire forskellige talentmiljøer i Danmark – og gennem interviews med nogle af dansk eliteidræts store profiler på og udenfor banen.

Projektet startede tilbage i 2006 og inkluderer til dato produktion af en Temalørdag på DR2, ’For sportens skyld – ikke uden glæden’ og bogen, ’Jagten på glæden’, udgivet med støtte fra Team Danmark og DIF (Syddansk Universitets Forlag, 2009) og pjecen ’Glæden i Centrum’ (DGI).

Siden udgivelsen har jeg holdt en lang række foredrag – både i de fleste idrætsforbund, i kredse og klubber, elitekommuner og organisationer – også udenfor sporten, og der har vist sig at være stor interesse og til dels også bekymring for glædens ve og vel.

På hjemmesiden www.jagtenpaaglaeden kan du læse meget mere om projektet.

 

               skl0765

Mine drømme og ambitioner går på at komme videre med en Etape 2 af projektet – der skal udgive inspirationsmateriale, der sætter fokus på ’best practices’.

Hvad er det man konkret kan gøre, hvis man vil opbygge miljøer, der skaber velfungerende, glade, ansvarlige og selvstændige unge talenter, der holder motivation og gejst og har en sund og langsigtet udvikling?!

Vi skal have den menneskelige kvalitet af talentarbejdet sat på dagsordenen, og få udvekslet erfaringer om, hvad der virker, og hvad der er godt – for de unge!

Vi skylder børnene, at der er nogen, der både spørger – tjekker – udvikler – inspirerer… - mod en unik dansk sportsmodel! , Hvor der kommer viden, inspiration og krav til helt konkret at huske at sporten først og fremmest skal være for og med de unge. Det skal være et fedt liv.

Jeg er stadig i fasen, hvor jeg leder efter den rigtige form og format for projektet. Men alle gode inputs modtages.

 

 a115370