Nyhedsbrev 2 - oktober 2014

 

www.lisekissmeyer.dk

 

København, 31. oktober 2014

Velkommen til nyhedsbrev nummer to

Kære Gæst,

 

 

SIDEN SIDST

Det er mere end et år siden mit første nyhedsbrev røg ud, og siden er der sket en masse - både fagligt og privat.

Men på trods af nogle måneders orlov i starten af året, kan jeg glad og tilfreds se tilbage på en ganske omfangsrig produktion og en masse spændende opgaver.

* Blandt andet ligger der nu en frisk trykt guide til at træne elitepiger på bordet (mere om det længere nede).

* Fire nye børnebøger om fodboldpigen Mathilde - http://www.rosinante-co.dk/Books/9788763827812.aspx

* Et projekt om arbejdsglæde på Rigshospitalets neurointensiveafsnit med både test, interviews og en reportagebog - http://www.blurb.com/b/5094856-arbejdsglde-pa-9-etage

* Oversættelse af bogen Fodbold Europa – et uniks opslagsværk om alle europæiske ligaer - http:/bertmark.dk/portfolio_page/fodbold-europa/

* To år ud i træk har jeg haft en stor personlig oplevelse ved at være med til at producere videoer fra en meget anderledes verden. Unge sosu-assistenter, der bryder kæmpe personlige grænser ned og nye kompetencer op, når de stiller op til DM i skills.

* I Odense Kommune har jeg siddet med i en meget inspirerende arbejdsgruppe, der har været med til at udvikle en ny strategi for eliteidrætten i kommunen.

* Et stort projekt om den svære udfordring at være talentforældre er også på vej i trykken – men mere om det i næste nyhedsbrev.

 ACE12815


 

NYT JOB SOM REDAKTØR I DBU

Sidst men ikke mindst har jeg gennem det sidste år haft et fantastisk spændende og udfordrende job som freelance redaktør af DBU’s Trænerlounge.

Hver måned producerer jeg et par håndfulde artikler med en pose blandet inspiration og input til de mange licenstrænere i DBU regi.

Det har givet mulighed for at møde utrolig mange smittende positive og dedikerede fodboldfolk - og få lov at skrive om både ledelse, strategi, fysiologi, mentale aspekter, en masse andre nørdede fodbolddetaljer - http://dbu.dk/uddannelse_og_traening/traeneruddannelse/TraenerLounge.aspx 

GUIDE TIL AT TRÆNE ELITEPIGER

Badminton Danmark har netop sendt vores guide til at træne elitepiger på gaden.

Jeg har stået for al research, interviews og gennemskrivningen – med god støtte fra sportschef Finn Trærup, der satte projektet i søen. Han havde gennem mange år erfaret, at pigerne på forbundstræningen både præsterede og trivedes meget dårligere end drengene.

Jeg var den heldige, der fik opgaven at grave efter konkret viden om pigerne - i både teoribøgerne og i de levede erfaringerne rundt om i de danske pige-eliteidrætsmiljøer.

Ambitionen har været at lave en brugervenlig guide, der serverer både denne baggrundsviden på en let tilgængelig måde – men også giver konkrete anbefalinger til, hvordan man får pigerne til at trives og præstere i et elitemiljø, der på så mange områder er ’udebane’ for dem. Jeg synes faktisk, at vi lykkes rigtig godt med at komme frem til en masse kontante anvisninger.

Guiden kan købes gennem Badminton Danmarks Webshop på tilbudspris pt for kun 74 kroner - http://shop.badminton.dk/Shop/Product/?shopid-121&product=161396 

BA2L5289

Jeg håber, at guiden kan være med til at klæde de mange trænere og ledere på til at tage endnu bedre hånd om pigerne. Jeg er meget motiveret for at arbejde videre med/for pigerne - og jeg kommer mere end gerne ud i klubber og forbund og deler erfaringer. Bare sig til!

 


 

MIN ARBEJDSHVERDAG

Alt i alt har jeg en utrolig privilegeret og afvekslende arbejdshverdag og nyder det hver dag!

Pt er jeg i gang med et meget anderledes projekt. Frem til jul skriver jeg på bowlingsportens ATK, samtidig med at jeg også har mine faste jobs som sportsredaktør på årbogen Horisont og mentor for de unge talenter, der er i gang med ungdomsuddannelse på Hillerød-Ordningen. 

Ind i mellem bliver det også til lidt tv-produktion - primært Superligaen. Jeg havde fornøjelse af at køre slow på VM i badminton, jeg håber VM i Qatar til januar falder på plads, og jeg glæder mig allerede vildt til OL i Brasilien. Saabyes håndbold-produktionshold var det første og største danske hold, der fik en OL-udtagelse.

Jeg var også med Saabye Production til anden stor begivenhed på dansk grund sidste år, nemlig EM i volleyball. Her producerede jeg i samarbejde med min faste makker fotograf Per Fløng denne lille backstage fotoreportage - http://www.blurb.com/b/4758411-saabye-production-in-action-em-i-volleyball-danmar

 


 

FREMTIDSPROJEKTER

Når vi rammer 2015 er kalenderen og arbejdssindet igen åbent for nye udfordringer.

Min drøm er, at jeg blandt andet kan komme til at arbejde videre med det gode talentliv. Jeg vil meget gerne være med til at sætte fokus på, hvordan vi kan tilrettelægge en hverdag med elitesport for de unge, der sætter talenternes personlige udvikling i centrum.

For hvordan sikrer vi os, at et talentliv også giver en masse personlige ressourcer og kompetencer med på vejen? Så elitesporten ikke kun skubber til den sportslige formåen - men også gør de målrettede unge til stærke, selvstændige og ansvarlige mennesker. 

Skulle du stå og mangle en hjælpende freelancehånd til et projekt eller to, så er du altid meget velkommen til at kontakte mig. Du kan læse mere på min hjemmeside - www.lisekissmeyer.dk

 

Bedste hilsener fra Lise

 

 


.
 
 
 

 

Powered by AcyMailing