NYHEDER

Foredrag og Workshops

Med afsæt i mit mangeårige kendskab til elitesportens menneskelige mekanismer og de unge talenters hverdagsliv holder jeg foredrag og arrangerer workshops om GLÆDEN – både i sporten, på arbejdspladsen eller i hverdagen. Vinklet efter individuelle ønsker. Jeg har to andre specialer – hvordan arbejder du med elitepiger, og hvad det kræver at være en god eliteforældre.

Få input og inspiration til at sætte fokus på GLÆDEN - det kan både være i talentmiljøet, elitesporten, på arbejdspladsen eller i hverdagen.

Gennem de sidste mange år har jeg været ude i mange sammenhænge og holde foredrag med udgangspunkt i den evigt relevante og efterspurgte følelse – glæden!

Foredragene har i hvert eneste tilfælde været designet efter individuelle ønsker og behov.

Mange foredrag har taget udgangspunkt i eliteidrætten og bygget på de erfaringer jeg har samlet ind fra både topidrætsmennesker - som Peter Gade, Anja Andersen og Ulrik Wilbek – og fra interviews og undersøgelser i talentmiljøer og forskningen på området.

Det er også blevet til mange foredrag udenfor idrætten, hvor udgangspunktet er taget i selve følelsen glæde, og hvordan man overhovedet kan angribe, fastholde og måske endda arbejde 'målrettet' med den største og vigtigste – men også meget flyvske størrelse.

                               skl2202

 

Foredrag om piger i elitesport

Pigerne er som udgangspunkt på udebane i elitesporten. Så hvordan får vi pigerne til at både trives og præstere i elitesporten?

Efter at have arbejdet gennem et år med at samle viden ind fra en bred vifte af specialforbund, toptrænere, eksperter og nuværende og tidligere elitesportskvinder og eksisterende litteratur – så kan jeg præsentere de helt centrale elementer ved pigerne og miljøerne, som man kan arbejde med for at skabe de gode pigemiljøer.

               per f-7

 

 

Foredrag om netværk til talentforældre

Kunsten at være en god eliteforældre! Få input til hvor udfordringerne ligger og få en mulighed for at udveksle erfaringer og opbygge netværk.

Oftest bliver forældre til talentfulde sportsbørn skåret over en kam, som overambitiøse, pressende monstre. Men realiteten er, at man faktisk ikke kan lykkes som ungt talent, hvis man ikke får en markant praktisk, økonomisk og mental opbakning og guidning fra ens forældre. Og hvordan skal forældrene løse denne store opgave og samtidig få familierne, hverdagen, etikken og egen trivsel til at gå op.

Normalt plejer et foredrag at vare cirka halvanden time inklusiv tid til snak og diskussion.

Vinkel og indhold på foredrag kan justeres og aftales helt individuelt.

Ring og hør mere om muligheder og pris.

                              

 

Oversigt over tidligere foredrag:

Dansk Håndbold Forbund
* Dansk Atletik Forbund
* Dansk Svømmeunion
* Danmarks Badminton Forbund
* Danmarks Gymnastik Forbund
* Dansk Orienterings Forbund
* Esbjerg Eliteskoler
* Odense Elitenetværk
* Fredericia Kommune Eliteskoler
* Hillerød Kommune Eliteskoler
* Haderslev Eliteskoler
* Holstebro Sportscollege
* Aarhus Elite Talentafdeling
Sport and Development * International NGO konference * 
Elitesport and Education – Europæisk Netværks konference Aarhus
* Team Danmark, Aalborg 
* Team Danmark, Nordisk Etik-seminar
* Nordjyllands Badmintontalentcenter
* Orientering – Nordsjælland
* Skolerne i Oure - sommerkurser
* Frederiksborg Gymnasium 
* Lemvig Basketball, 1-årig projekt Glæden i Centrum
* Nordea Midtsjælland
* Nordea Lyngby
* Glostrup Kommune, Social og Fritidsforvaltnings Ledelse
* Odense Kommune, Social og Fritidsforvaltning
* Odense Kommune, Jobcenter
* Tidlig Tirsdag-erhversleder netværk, Herning
* Nordisk ungdomstrænerseminar Lillehammer * Jyllands-Postens Erhvervsredaktion
* Hillerød * Fitness.dk * Pædagoguddannelse
* Nykredit Kundeservice, 3-måneders projekt * DGI konsulenter * Dansk Orienterings-forbund * DGI Østjylland
* DIF, Masterclass
* Århus Elite
* DTU personaleforening Odense Kommune
* Spejderne Frederikslund Spejderne Frederikslund Hillerød Eliteklasser * CBS netværksgruppe * Nordea Lifebanking * Svendborg Kommune – Nymarkskolen * Forældre netværksgruppe Hillerød * Pigeprojekt Danmarks Basketball-forbund *

 

 

MINE PROJEKTER

Her er nogle af de projekter, som jeg arbejder med for tiden

FOREDRAG OG WORKSHOPS FOR SPORTSFORÆLDRE

Som opfølgning på bogen SPORTSFORÆLDER - FAMILIEREVOLUTIONEN DU IKKE SÅ KOMME holder jeg foredrag og workshops for forældre i klubber, skoler eller andre sammenhænge, hvor forældre gerne vil inddrages og gøres klogere på, hvordan de kan tackle forælderrollen bedst muligt. 

Oplægget tager afsæt i de mange udfordringer en sportsforælder helt automatisk kommer til at stå med. Der sættes fokus på, hvordan man kan/vil støtte, hjælpe og udvikle sit barn. Men det handler også om, hvordan man får familien og hverdagslivet til at hænge sammen og hvordan man tackler de mange helt naturlige følelsesmæssige reaktioner. 

I forbindelse med foredragene/workshops er det desuden muligt at købe bogen til tilbudspris. 

 

DE UNGES STEMME I EN INTENS SPORTSVERDEN

Udviklingen af talentsporten går rigtig stærkt. Nogen gange også så stærkt, at det kan være svært at følge med. Både som ung, forældre, trænere og ledere. Der er mange forskellige interesser i børnenes og de unges sportsverden. Derfor er det heller ikke altid, at det der foregår er for BØRNENES bedste. Det kan være svært at finde uvildige, når både forældre, trænere og ledere rigtig gerne vil have, at talentet skal lykkes.

I det lys har jeg startet projektet, Talenternes talerør. Talerøret skal være de unges stemme i børne- og unge sporten. Første initiativ er bloggen talenternestalerør.dk, hvor der vil komme kommentarer fra eksperter, præsentation af ny viden og forskning, kommentarer fra unge til aktuelle begivenheder mm.

Alle er selvfølgelig mere end velkomne til at komme med kommentarer.

God fornøjelse med bloggen

 

HVORDAN ARBEJDER VI KONKRET MED TRIVSEL OG MENTAL SUNDHED

Siden DR-dokumentaren Under overfladen - om spiseforsttyrrelser og menneskeligt hårde elite træningsmiljøer - blev vist i april 2019, har der været sat fokus på mental sundhed. Hvordan sikrer vi os, at det, der foregår ude i træningsmiljøerne nu også er godt for den enkelte udøver?! Hvordan måler vi på det der diffuse begreb TRIVSEL? Og hvad er det mentale sunde, når det er mere end fraværet af det usunde med angst, depressioner og spiseforstyrrelser mm.?

Gennem mange år har jeg arbejdet med netop det tema. Da jeg udgav bogen Jagten på glæden og producerede DR2 Temaaftenen Ikke uden glæden, var det netop med det formål at bruge glæderne til at vurdere livskvaliteten i de enkelte miljøer. Spørgsmålet var netop - er det (stadig) et godt liv at være et ungt ambitiøst og engageret sportsbarn i Danmark?

Gennem efteråret 2019 har jeg været i gang med at udforme et projekt og en arbejdsmmodel for, hvordan man i sit lokale miljø kan lave temperaturmålinger på trivselen og med konkrete initiativer og tilgange kan arbejde for at udvikle sit træningsmiljø til at blive et rigtig godt sted at være for hvert enkel atlet.

Kontakt mig endelig hvis I ønsker at sætte gang i et projekt i jeres miljø.

 

Skrmbillede 2019 11 24 kl 112516 

MED PÅ DET HOLD DER FØRST BLEV UDTAGET TIL OL 2020

Efter et år med tre ture til Færøerne og den 'sædvanlige tur' til Final 4 håndbold herrer finaler i Køln byder den næste år på nogle store oplevelser med Henrik Saabyes tv-produktionshold.

I november/december 2019 lyder programmet på tre uger med VM i kvindehåndbold i Kusamoto - og til sommer går turen igen til Japan og OL i Tokyo.

Vi var det hold, der først blev udtaget :)

Det er sjette OL i træk, at vores danske produktionshold med en af verdens bedste sportsproducere Henrik Saabye skal af sted.

Vi er 54 mand, der skal af sted denne gang.